La Biblioteca de Figueres amplia l'oferta de clubs de lectura

2013-08-19 18:00

La Biblioteca Fages de Climent de Figueres amplia l’oferta de clubs de lectura amb un dedicat a les obres de teatre, un de lectura fàcil i un altre d’infantil. Les inscripcions s’obren el dia 25 d’agost

Els clubs de lectura són un recurs habitual a les biblioteques per tal de fomentar la lectura i crear lligams entre els lectors i lectores. Es tracta de trobades mensuals dirigides per un coordinador on es debat sobre un llibre servit prèviament per la Biblioteca. 

Enguany, la Biblioteca de Figueres en col·laboració amb el TNC i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, proposa el club de lectura Llegir el teatre. A més de les trobades mensuals, que seran el segon dimarts de cada mes, hi haurà la possibilitat de gaudir de descomptes en entrades o trobades amb directors artístics i altres avantatges que properament seran detallats.

El Club de lectura fàcil s'adreça a persones amb diferents capacitats lectores que volen millorar el seu nivell de comprensió lectora. S’utilitzen llibres en format LF com a eina bàsica. Les trobades seran els dimecres a les 4 de la tarda. i la conductora serà Yolanda Alcalá.

Per al públic infantil, en concret per nens i nenes que comencin tercer de primària, s’ha organitzat un club de lectura el tercer dissabte de cada mes a dos quarts d’onze del matí. Es treballarà amb àlbums il·lustrats i petites històries i les sessions estaran dinamitzades per Yolanda Alcalá.

La Biblioteca de Figueres oferia fins el curs passat quatre clubs de lectura, dels quals dos eren per adults en general, un per a gent gran i un de juvenil. Aquests, ja consolidats i que continuen oferint-se en el mateix dia i horari, es dedicaran en bona part al gènere memorialístic. Com a activitats complementàries, es convidarà a especialistes de l’obra o als propis autors i es vol ser present a les xarxes socials mitjançant blocs que mantindran els conductors i els mateixos assistents. Els dinamitzadors seran enguany Trini Alcoberro, Albert Carol, Alba Blanco i Magda Bosch.