La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador organitza la 1a Fira Conscient

2023-06-06 09:00

El càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador organitza la 1a Fira Conscient, amb el títol “Un model de vacances per cuidar el planeta”. La Fira dóna a conèixer al públic en general com el càmping aposta y desenvolupa un model d’activitat turística que el converteix en motor d’activació de la regeneració ecològica i econòmica del territori.

La 1a Fira Conscient tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de juny a La Ballena Alegre, a Sant Pere Pescador, coincidint amb la celebració del Campionat del Món d’Optimist a les instal·lacions del càmping.

La Fira mostrarà com el turisme pot ser un pol de regeneració ecològica a través de visites guiades, formació i sensibilització amb la conservació del medi, activitats solidàries i col·laboracions, mostra de productes de proximitat de l’Empordà, tastos i degustacions.

“Aquesta fira oberta al públic ens permet compartir, juntament amb proveïdors, entitats i empreses amb les que col·laborem, el nostre model i la nostra visió. Som un camping que fa molt temps que aposta per la sostenibilitat. Però anem més enllà, i treballem per impulsar un model d’activitat turística conscient des d’una perspectiva regenerativa amb el planeta”, segons Toni Castellar, director de La Ballena Alegre.

La Fira ha estat impulsada per La Ballena Alegre, el Club de Vela del càmping, l’empresa de comunicació Soroll de Fons Comunicació i l’empresa de serveis mediambientals Azolla Projects.

També hi col.laboren entitats com Món Empordà, Xarxa Pagesa, Empordà Mar, Museu d’Empúries, Inèdit, Grup d’Acció Local Pesquer i Barcelona Capital Nàutica.

“Comunicar l’ànima del càmping és bàsic per explicar al món que els models econòmics basats en la proximitat tenen un gran impacte econòmic, social i ecològic. La fira és una manera d’explicar de manera tangible la feina que fa el càmping en aquest sentit”, segons Francesc Buxeda i Aliu, coordinador de la fira i responsable de comunicació del càmping.