La Badia de Roses es promociona entre les Badies més Belles del Món a Cambodja

2013-12-10 14:00

Entre els passats 5 i 8 de desembre, la Badia de Roses ha participat en el IX Congrés Internacional del Club de les Badies més Belles del Món, celebrat a Cambodja. Representants dels municipis integrants de la Badia de Roses (Roses, Castelló d'Empúries, l'Escala i Sant Pere Pescador), han viatjat fins al país asiàtic per promocionar la badia rosinca en aquest important aparador internacional, on també han presentat una ponència sobre turisme sostenible.

Sota el lema “Blue Sea, Green City”, el congrés de l'assemblea general del Club de les Badies més Belles del Món que s'acaba de celebrar, ha centrat enguany el seu interès entorn a temàtiques relacionades amb el turisme sostenible, al debat de problemàtiques i novetats de les diferents badies que integren el club, i entorn a possibles vies per optimitzar i compartir coneixements i recursos entre les mateixes.

El Club, al qual la Badia de Roses pertany des de l'any 2012, engloba en l'actualitat un total de 37 badies del món, 32 de les quals eren presents en aquest novè congrés. El ministre de Turisme cambodjà, Thong Khon, va ser l'encarregat d'inaugurar l'acte i rebre als quasi 800 assistents que han participat en aquest certamen internacional, on es varen presentar i debatre diferents temàtiques comuns.

En aquest sentit, la Badia de Roses va presentar als assistents les darreres novetats i experiències viscudes al territori en termes de turisme sostenible, i va ser l'únic membre del club a rebre una menció especial per l'edició d'un catàleg promocional que es va presentar en el decurs del congrés de l'any passat. Els representants de la Badia de Roses consideren la pertinença al club i l'assistència als seus congressos com una molt bona oportunitat de promoció i posicionament internacionals.

El Club de les Badies més Belles del Món, que compta amb l'apadrinament de la Unesco, té com a objectiu essencial la promoció del turisme amb una orientació de salvaguarda i de posada en valor del patrimoni de les badies membres. L'entitat només accepta una badia per estat i mar, de manera que la badia de Roses és l'única que té aquest títol a la costa mediterrània de la península ibèrica.

Enguany han sol·licitat entrar en el club dues noves badies, una al Japó i una altra al Marroc. La direcció de l'entitat decidirà en les properes setmanes l'acceptació de les noves candidatures, decisió que farà pública en el marc de la ITB 2014 de Berlín. D'altra banda, la badia de Yeosu (Corea), serà l'encarregada d'allotjar el proper congrés de l'assemblea general del club, que tindrà lloc l'octubre de 2014.

Peu de la imatge: les representants de la Badia de Roses (Marta Payet, tècnica de Turisme de l'Escala, Sílvia Useros, regidora de Roses, Dolors Barceló, regidora de Castelló d'Empúries, i Margarita Barneo, tècnica de turisme de Castelló d'Empúries), amb el ministre de Turisme de Cambodja, Thong Khon.