La 33a edició del Festival Castell de Peralada s’inaugura dijous amb el Ballet del Teatre Mariïnski

2019-07-02 13:30

El Festival Castell de Peralada s’obrirà aquest dijous 4 de juliol amb "Les quatre estacions", amb una coreografia del jove Ilya Zhivoi, ballarí del Teatre Mariïnski que presenta una proposta fresca i moderna, que anirà dels estils antics als moderns. Es veurà un ballet neoclàssic amb una escenografia clara, senzilla i eficaç en la que els vestits vaporosos i de lliures moviments flueixen, canvien de color en cada una de les estacions i es posen al servei de la narració. Els vestits són un disseny de la jove dissenyadora, Sonya Vatayan. La música és del compositor britànic contemporani, Max Richter, que està basada en l’obra mestra d’Antonio Vivaldi.

La companyia es quedarà un dia més al Festival, per oferir un programa mixt, el 5 de juliol. En aquesta ocasió el ballet romàntic ocuparà l’escenari de l’Auditori Parc del Castell amb música de Chopin i de Liszt que va inspirar a tres dels grans coreògrafs del segle passat. Chopiniana, de Michel Fokie, és un clar homenatge a l’època romàntica amb el seu ballet blanc, danses lleugeres i un anhel per assolir la perfecció. A In The Night, la companyia de Sant Petersburg oferirà un ballet curt que va crear el 1970 el nord  americà, Jerome Robbins. La nit de dansa d’alt nivell acabarà amb l’apassionant Marguerite and Armand que el britànic, Frederik Ashton va crear expressament per a Margot Fonteyn i Rudolf Nuréiev.

La dansa, una de les passions de Festival de Peralada, protagonitzarà les dues primeres nits de la 33a edició,  dues cites ineludibles per als amants de la dansa que tindran l’epicentre  al majestuós  Castell de Peralada.