La urbanització del carrer Joan Arderius de Figueres serà una realitat abans de final d’any

2011-02-24 14:30

El Govern municipal ha desencallat el projecte d’urbanització del carrer Joan Arderius i serà una realitat abans no acabi l’any. El nou vial, entre el carrer Migdia i la via del tren convencional, significarà una millora notable en la mobilitat a l’entorn de les estacions de bus i del ferrocarril.

El carrer Joan Arderius permetrà lligar directament la zona de l’estació amb el barri del Rally Sud, i per tant amb l’entrada sud a la ciutat des de l’avinguda Salvador Dalí. A més, amb aquesta obra també es connectarà els carrers Rubaudonadeu, Pompeu Fabra, Sud, Fortià, Riumors i Joan Matas, fet que descongestionarà de trànsit els carrers més cèntrics del barris de la Creu de la Mà i del Rally Sud.

Aprovat el 2006, en l’anterior mandat municipal, el projecte no s’havia executat perquè depenia de la iniciativa urbanística privada que amb l’actual crisi en prou feines ha executat les promocions previstes a aquesta zona. Per desencallar aquesta inversió de gairebé 1.000.000 d’euros, el Govern municipal ha arribat a un acord amb els tres propietaris de la zona. Així doncs, l’obra es farà a través de la modalitat de cooperació, és a dir l’Ajuntament treu a concurs públic i adjudica les obres, i els propietaris paguen el 100% dels costos dels treballs.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, que dimarts al vespre es va reunir amb veïns de la zona per exposar-los el projecte, es mostra “satisfet per desencallar un nou projecte municipal que ens permetrà fer ciutat connectant l’estació amb el barri del Rally Sud”.

Vila recorda “la força transformadora que en els darrers quatre anys hi hagut a l’entorn de l’estació, amb l’execució del pla de voreres a la plaça i als voltants, la nova i més segura cruïlla del carrer Pompeu Fabra o, entre d’altres, la reforma de l’avinguda Vilallonga, que també millorarà de forma notable el carrer Rubaudonadeu”.

El nou carrer tindrà un sentit de circulació i un carril reservat per aparcaments. Per últim, destacar que el projecte tècnic ha previst fer una gran vorera, de més 4 metres d’ample, on s’hi plantaran plataners -per donar continuïtat als exemplars centenaris de la plaça de l’Estació i del carrer Rubaudonadeu- llorers i pins, aquests últims exemplars a una nova plaça a la cruïlla entre els carrers Joan Arderius i Riumors.