La Unió, més de casa que mai, amb l’arribada de Pipa (l’Escala) i Ureña (Llagostera)

2010-06-28 09:57

La Unió Esportiva Figueres segueix apostant per configurar una primera plantilla en què el producte de la terra en sigui la característica principal. No en va, cinc de les sis incorporacions que el club ja han tancat per a la campanya vinent a Regional Preferent corresponen a jugadors nascuts a l’Alt Empordà. Així, els dos últims fitxatges, Joan Ureña, de Borrassà, i Josep Costa “Pipa”, de l’Escala, també comparteixen aquesta dada –Ricard Ferrer, Sergi Murga i Jordi Mercader són figuerencs, i només Sile Camara és de Barcelona. De tota manera, tots ells també coincideixen en haver acumulat experiència en categories superiors.

El porter Joan Ureña, de 26 anys (05/07/1983), disposa d’una llista quasi inacabable de participacions a 1a Catalana i 3a Divisió amb diferents equips. El de Borrassà es va formar a l’equip del poble, però també va defensar la samarreta de la PU Figueres abans d’incorporar-se al juvenil del Peralada. Amb els blanc-i-verds va poder debutar a 3a Divisió, amb el primer equip –dues temporades. Després, ha encadenat dues campanyes a Preferent, amb l’Olot i l’Escala; tres més a 1a Catalana –a la porteria de la FE Figueres, el Palafrugell i el Guíxols, i la darrera, ja a 3a Divisió, amb el Llagostera, on ha disputat 16 partits com a titular.

Per la seva part, el lateral dret Josep Costa “Pipa”, de 22 anys es va formar al futbol base de la FE Figuere. Ha passat bona part de la seva etapa com a jugador amateur a l’Escala. En una d’inicial, va vestir la samarreta dels costaners durant tres temporades a Preferent, abans d’incorporar-se al Vilamalla, a 1a Regional –dos campionats. La recentment finalitzada la va començar al Cassà, a 3a Divisió, però l’ha acabat de nou a l’Escala, a 1a Regional –els darrers dos mesos.

Foto: U.E. Figueres