La Setmana de la Ciència a l'Ecomusueu Farinera de Castelló del 18 al 27 de novembre

2011-11-16 12:00

Entre el 18 i el 27 de novembre de 2011 se celebrarà la 16ª Setmana de la Ciència a Castelló d'Empúries organitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, que commemora l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacional dels Boscos. L’Ecomuseu-Farinera ha preparat diverses activitats relacionades amb aquestes temàtiques: cinema i visites guiades, entre altres.

Durant el cap de setmana del 19 i el del 26 de novembre, els amants del cinema i la ciència, podran triar una carta de 16 films científics: L’or salvatge, Gea i el àmbar, Muntanyes d’aigua... Mentre que els escolars d’ESO i Batxillerat de la comarca ho podran fer durant la setmana.

És el tercer any que el museu acull aquesta iniciativa de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). Destaquem que són documentals dirigits per científics de diverses universitats espanyoles i que alguns d’ells empren animacions flash o les últimes tècniques d’integració de personatges 3D en imatge real per tal de difondre aspectes científics d’una manera atractiva i didàctica.

El diumenge 20 de novembre, s’ha programat per primer cop una visita guiada temàtica titulada: Els invents i els inventors de la Farinera. És una nova manera d’aproximar-se a la història de la fàbrica, de conèixer a fons la ciència i la tècnica aplicada en el procés de transformació del blat en farina. L’activitat es farà a les 11h i és gratuïta; prèvia inscripció al museu, per un màxim de 30 persones. Aquell mateix dia s’oferirà una matinal de portes obertes al museu amb la voluntat que la ciència arribi a tothom.