La sardana “Nit de Sant Joan” de l’Avi Xaxu serà interpretada la nit de la revetlla a l’Escala

2010-06-22 15:02

La diada de la revetlla de Sant Joan s'afegeix als actes del 50é aniversari de ciutat pubilla de la sardana. L’Escala rebrà la Flama del Canigó, que serà la responsable d’encendre les fogueres situades a diferents indrets de la vila i que compartirà la nit de revetlla amb la Flama de la Sardana. Per iniciar els actes a les 19:45h i a l’espai Plaça de l’Església – Plaça de l’Ajuntament, hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la cobla Cervianenca. A les 21:30h arribarà la Flama del Canigó a la Plaça de l’Ajuntament i es procedirà a l’encesa del pebeter, que estarà situat al costat del de la Flama de la Sardana. Seguidament s’interpretarà la sardana “Nit de Sant Joan” del compositor Josep Vicens i Juli, conegut com “l’Avi Xaxu”. La cobla encarregada serà la Cervianenca. En acabar la sardana hi haurà coca de Sant Joan i cava per a tothom.

A les 22h s’iniciarà la cercavila amb motocicletes que transportaran la flama amb torxes, fins a la foguera del Camp dels Pilans – Les Corts. El recorregut s’acabarà amb focs d’artifici i l’encesa de la foguera, que donarà pas al ball de revetlla del Camp dels Pilans – Les Corts, a càrrec del conjunt Elegants. Com a fi de festa i de matinada es repartirà xocolata desfeta i coca de Sant Joan.

Aquests actes s’organitzen conjuntament per part de la Comissió l’Escala Ciutat Pubilla 2010 i l’Associació de veïns Camp dels Pilans – Les Corts.