La primera motocicleta elèctrica dissenyada i fabricada a Catalunya, amb la participació de Rieju, es començarà a comercialitzar l'any 2011

2010-10-27 18:37

La moto elèctrica ja és una realitat a Catalunya. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat d’Inocencio González, gerent del Clúster de la Moto, ha presentat al Palau Robert aquest nou projecte de motocicleta elèctrica que ha estat realitzat, en totes les seves fases, per empreses catalanes, és a dir és 100% “made in” Catalunya.

La motocicleta elèctrica, batejada amb el nom de MIUS 4.0, és un projecte realitzat en totes les seves fases per empreses catalanes, des del disseny, fins l’enginyeria, passant per la R+D i la fabricació.

Sis empreses punteres del sector de les dues rodes, la figuerenca Rieju, Arianetech Ingenieria, JJuan, Guilera, Beon Automotive i Advanced Frame Technology, han fet possible aquest prototip gràcies al suport d’ACC1Ó, que des del 2007 ha impulsat el clúster de fabricants i proveïdors de motocicletes de Catalunya de forma contínua i el projecte MIUS, en particular, mitjançant el programa de nuclis cooperatius d’R+D.

La MIUS 4.0 és un scooter elèctric de roda alta, robust i molt lleuger. Pesa 85kg i per la seva ergonomia és una moto que s’adapta fàcilment a totes les mides dels diferents usuaris. Les seves bateries es carreguen en menys de 6 hores i està equipada amb un sistema de diagnòstic accessible mitjançant la connexió a un PC, on també es podrà configurar la seva potència. Unes característiques que fan que aquest vehicle sigui únic al mercat actual.

Es preveu que pel 2011 s’inicii la fabricació del MIUS 4.0 en 1000 unitats. Durant aquest any es realitzaran presentacions del projecte a grans compradors de flotes de vehicles de dos rodes i es presentarà a la fira de Milà, esdeveniment que tindrà lloc la primera setmana del mes de novembre.