La nova presó començarà a rebre interns a principis del 2012

2011-07-14 14:00

La consellera de Justícia Pilar Fernández ha anunciat que el trasllat a la presó del Puig de les Basses es farà a principis del 2012. Ho ha dit aquest matí en el transcurs d'una visita que ha fet als dos centres penitenciaris de la ciutat, l'actual al carrer Sant Pau i el nou que podrà acollir més de 750 interns.

La consellera, acompanyada per l'alcalde Santi Vila, ha confirmat també el compromís del Govern de Catalunya en la conversió de l’actual presó en la seu definitiva de l’Escola Carme Guasch. Per l’alcalde Vila “convertir la presó en una escola és un repte per al país i a la vegada és un projecte que ens omple d’orgull pel missatge que enviem a la ciutadania”.

Nous accessos
Una de les prioritats del Govern municipal és que el principal accés a la nova presó, la sortida nord de l’AP7, estigui enllestit abans de la seva posada en funcionament.

“Es tracta d’una infraestructura de vital importància perquè permetrà accedir al nou equipament sense necessitat de creuar la ciutat, amb el col·lapse de trànsit que això implicaria per Figueres”, ha explicat Vila, qui ha afegit que “la seva execució està pendent del vist-i.plau directe del ministre de Foment”. Recordar que la sortida nord de l’AP7 es farà aprofitant les obres del tercer carril que Abertis està executant actualment entre Girona i la frontera francesa.

Un altre dels compromisos que els representants municipals han recordat als responsables de Justícia durant la reunió de treball, realitzada al CP Puig de les Basses, és la importància que alguns dels proveïdors de la nova presó siguin locals. Circumstància que contribuirà a l’augment de l’activitat econòmica a Figueres i comarca.