La nova piscina es converteix en un model en eficiència i sostenibilitat

2010-06-10 15:22

La nova piscina a l’aire lliure de Figueres s’ha convertit en un referent a nivell europeu en matèria d’eficiència, estalvi energètic i sostenibilitat. Ho demostren les múltiples peticions que l’Ajuntament i les empreses constructores reben per concertar visites al nou equipament municipal i estudiar-ne el seu funcionament intern.

La nova piscina municipal, amb el suport d’empreses com Filjod i Dinotec, ha estat dissenyada per reduir el consum de l’aigua, d’energia elèctrica i de productes químics. Un disseny que permetrà l’estalvi d’uns 14.000 euros anuals en manteniment, a més de la reducció al 50% del consum de productes químics per al tractament de l’aigua i, de forma més genèrica, aconseguint un impacte ambiental menor.

“La gran novetat és que amb el nou sistema podrem generar el clor que necessita la nova piscina, i també el de la piscina coberta, des del mateix equipament”, explica el regidor d’Esports, Joaquim Ferrer, qui afegeix que “també s’augmentarà la seguretat perquè no s’hauran d’emmagatzemar productes químics a la piscina, al mateix temps que aquests no creuaran la ciutat a l’hora de ser transportats cap a l’equipament. En paral·lel, la producció natural del clor garanteix una major qualitat de l’aigua”.

Tot això és una realitat gràcies a un sistema integrat de mesura i regulació dels paràmetres fisicoquímics desenvolupat a través de tecnologies de la comunicació TCP/IP.