La marca Empordà centrarà la conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Figueres

2011-09-05 16:00

L’Empordà, entès com a marca i la presència d’aquesta al nostre país i arreu del món serà l’eix central de la conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2011 que es farà dissabte a les 8 del vespre al Saló de plens de l’Ajuntament de Figueres.

Sota el títol "Empordà, una marca a Catalunya i al món", la conferència anirà a càrrec de Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic i persona vinculada al desenvolupament de nous productes, a la gestió de la innovació i a la creació de marques.

En aquest camp, Montaña ha estat fundador i conseller delegat de diferents empreses i societats internacionals i ha assessorat organismes de l'Administració com el CIDEM, l'IMPI, el Govern d'Aragó,  la Universitat d’Andorra i  l'Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial, per al Banc Interamericà de Desenvolupament i per a la Comissió Europea. Forma part del grup d'experts europeus que assessora l'OAMI, organisme encarregat del registre de les marques i els dissenys comunitaris. Actualment és professor d’ESADE, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i director de la Càtedra ESADE de Gestió del Disseny, que té per objectiu la recerca en els aspectes relacionats amb el disseny i l'empresa, i el seu impacte en l'economia i la societat. 

Actes tradicionals
A Figueres també s’han organitzat actes ja tradicionals al voltant de la Diada Nacional. El més destacat, el mateix 11 de setembre a partir de dos quarts d’onze del matí, serà la ofrena floral que Ajuntament i Òmnium Cultural organitzen al monument als Drets dels Pobles (plaça Frederic Marès).

D’altra banda, i com és habitual els últims anys, l’Ajuntament regalarà 1.000 senyeres perquè els figuerencs i figuerenques engalanin els balcons i finestres durant la Diada. Les senyeres, que es podran aconseguir de forma gratuïta els dies 8 i 9 de setembre a partir de les 10 h a la plaça de l’Ajuntament, han estat confeccionades per les cosidores del Casal de la Gent Gran de Figueres.