La marató literària del Consell Comarcal dedicada a Montserrat Vayreda

2010-04-23 11:23

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal, amb el suport del Consorci de Normalització Lingüística de Catalunya i la Diputació de Girona, organitzen per aquest dissabte 24 d’abril, la setena marató literària, que en aquesta edició es dedica a l’escriptora i poetessa figuerenca Montserrat Vayreda, a partir de la lectura del llibre “L’Empordà màgic” que està centrat en les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. La marató consisteix en la lectura ininterrompuda d’aquest text, de les 9 del matí fins a les 9 del vespre, a la mateixa seu del Consell.

A les 11.30 hores la presidenta del Consell Comarcal, Consol Cantenys, farà lliurament d’una placa commemorativa a familiars i amics de la poetessa. En concret està prevista la presència de Jordi Bonaterra Vayreda, Eduard Puig Vayreda, Maria Perxés i Anna Maria Velaz.

A cada edició de la marató hi participen unes 150 persones de diferents edats i que van des de joves estudiants fins a jubilats. Per a participar-hi calia formular la corresponent inscripció a l’àrea de Cultura, que realitza la distribució horària de tots els participants en funció de les seves preferències al llarg de les 12 hores de durada de la convocatòria.

Aquesta és la setena marató literària que s’organitza des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà a l’entorn de la diada de Sant Jordi. Les anteriors van ser dedicades al poeta Miquel Martí i Pol (2004), a la lectura de fragments del Quixot (2005), Josep Pla (2006) Maria dels Àngels Anglada (2007), Mercè Rodoreda (2008) i Carme Guasch (2009).