La investigadora d'Espolla Fàtima Bosch és l'Entramuntanada del 2011

2012-02-17 17:00

La llibreria-cafè Laie de Barcelona ha estat l'escenari del lliurament del Premi Entramuntanat de l'Any 2011 que organitza l'associació Entramuntanats que aplega els empordanesos que viuen o treballen a Barcelona.

La guardonada és Fàtima Bosch (Espolla, 1957) en reconeixemnt de la seva feina en el camp de la investigació mèdica i que, liderant un equip que té un gran prestigi, des de fa anys s'ha especialitzat sobretot en buscar solucions a la diabetis.

La tria de l'Entramuntanat de l'Any, que arriba a la desena edició, es fa per votació dels socis. La presidenta dels Entramuntanats, Isabel Boncompte, subratlla que "s'ha volgut destacar l'exitosa carrera i el perstigi com a investigadora d'una empordanesa de socarrel que ens ha d'enorgullir".

Els altres entramuntanats d'aquestes deu edicions són el cuiner de Llançà Paco Pérez, que té tres estrelles Michelin, el pintor Lluís Roura, la Fundació Gala-Salvador Dalí, l'arquitecte Enric Ruiz-Geli, el cantautor Lluís Llach, l'entitat Salvem l'Empordà, l'economista Fabià Estapé, el professor de matemàtiques i expresident del Barça, Joan Trayter, i l'ornitòleg  Jordi Sargatal.