La guanyadora de la Beca Internacional Ferran Adrià ja treballa des de l'Escala

2010-10-08 08:10

La guanyadora de la primera edició de la Beca Internacional Ferran Adrià, la cuinera del Quebec Justine de Valicourt, ja ha iniciat la seva estada formativa a l’Escala. Aquest dijous, l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, el director general de Prodeca Ferran Bienert, i el president de Joves Cuiners, Jordi Jacas, han presidit la recepció institucional de benvinguda en el marc de la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, que serà la residència i un dels espais de creació de Justine de Valicourt en els propers tres mesos.

Durant l’estada a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, la becaria haurà de desenvolupar un projecte gastronòmic relacionat amb els productes catalans, i participarà en un itinerari formatiu per arreu de Catalunya, guiada pel seu tutor. L’itinerari formatiu consistirà en la realització de pràctiques en un restaurant, la visita a mercats, llotges i museus i a diferents empreses per conèixer processos d’elaboració de productes alimentaris. L’itinerari inclou també unes jornades de treball a la Fundació Alicia, el centre de recerca gastronòmica més prestigiós d’Europa.

El recorregut i l’experiència es podran seguir a través del bloc que es posarà en marxa els propers dies (https://becaferranadria.blogspot.com).