La Guàrdia Urbana de Figueres rescata un nen de mesos en un pis incendiat

2011-02-11 15:00

Agents de la Guàrdia Urbana de Figueres han hagut d’intervenir avui divendres en un incendi que ha tingut lloc en un edifici de l’Avinguda Marignane de Figueres per treure un menor de l’interior d’un pis que s’estava cremant.

Els fets han tingut lloc al voltant d'un quart d'onze del matí quan la sala operativa ha rebut una trucada d’un ciutadà que informava que un pis de l’Avinguda Marignane de la ciutat s’estava incendiant, trucada que era ratificada per una altra que de manera immediata arribava provinent dels Bombers. Diverses dotacions de la Guàrdia Urbana s'han dirigit al lloc, una de les quals ha arribat molt de pressa. Els agents, fent ús d'un extintor, han tirat la porta del pis a terra i amb les orientacions que els ha donat la mare, han trobat el nadó, plorant en un sofà del menjador

L'incendi ha afectat la cuina i ha omplert de fum tot el pis. El foc s’havia iniciat a la cuina, en el moment en què la mare es trobava a casa sola amb els seus dos fills petits. Segons les seves manifestacions, l'olla en què la cuinava s'ha encès i ella s’ha espantat molt, ha agafat una de les seves filles i ha sortit al replà de l'escala a demanar auxili, moment en què la porta del pis s'ha tancat, quedant el seu altre fill de mesos d’edat a l'interior. Havien estat els veïns, que alertats pels crits d'auxili de la dona, havien avisat la Guàrdia Urbana.

Els serveis sanitaris han evacuat en ambulàncies, a l'Hospital de Figueres, tant el nadó com la mare, que ha patit un atac d'ansietat, i l'altra filla. En l'extinció de les flames, han participat diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i serveis medicalitzats.