La Generalitat farà els estudis informatius per a la construcció de la ronda Nord i la prolongació de la C-31

2012-02-03 18:00

En la seva darrera visita a Figueres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s’ha compromès que els propers mesos el seu departament realitzarà els estudis informatius per a la construcció de la ronda Nord de la ciutat i la prolongació de la C-31 (carretera de La Bisbal d’Empordà) fins a l’estació del TAV.

Es tracta de dues infraestructures de vital importància perquè els habitants de llevant de la ciutat, i de l’Alt Empordà, arribin amb els seus vehicles a l’estació sense passar per l’interior de Figueres. Una zona amb molta denstitat de trànsit per la presència d’equipaments comarcals com els jutjats, l’Hospital i la comissaria dels Mossos d’Esquadra. A més, també en aquesta zona també s’hi ha construït el nou Centre Penitenciari del Puig de les Basses. 

Túnel castell de Sant Ferran
Recordar que la construcció de la ronda Nord inclou la realització d’un túnel per sota del castell de Sant Ferran. El conseller Recoder ha avançat que aquesta infraestructura s’hauria de modificar -a causa de la situació econòmica¬- i que s’estudiarà passar a un carril per sentit i no amb dos com estava previst. Només el tram per connectar l’estació del TAV amb l’avinguda Salvador Dalí tindrà una longitud de 2.420 metres, dels quals 769 seran per sota del castell.

El conseller es va reunir ahir amb l’alcalde Santi Vila i altres membres del Govern municipal. Durant la trobada també va es va parlar del desdoblament de la C-260 a Vilatenim i, sobretot, de la qüestió ferroviària. En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya es va comprometre a defensar davant del ministeri de Foment la postura que adopti la ciutat de Figueres, afegint que cal fer una trobada monogràfica entre les tres administracions per avançar en aquesta qüestió.