La Flama del Canigó anirà de La Cate a la plaça de l'Ajuntament

2011-06-18 11:30

Aquest any degut a les obres que s'estan fent al Patronat de la Catequística la Flama del Canigó farà el seu recorregut a la inversa que els darrers anys. Sortirà a tres quarts de vuit del vespre de La Cate per anar en direcció a la plaça de l'Ajuntament on s'han programat diferents actes. Passarà per la Pujada del Castell, la Rambla i el carrer Girona.

Per setè any consecutiu, la capital de l’Alt Empordà rebrà la Flama gràcies a la participació conjunta del Patronat de la Catequística i Òmnium Cultural. El 22 de juny al vespre, els joves escoltes de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere pujaran al cim del Canigó per recollir el foc que l’endemà arribarà per tots els Països Catalans, inclosa la nostra ciutat. D’aquesta manera, la Flama arribarà el dijous 23 de juny al migdia a Figueres i romandrà al vestíbul del Patronat fins al vespre, quan s’iniciarà la celebració.

La festivitat començarà amb una cercavila que arrencarà a 3/4 de 8 al Parc Bosc, just al davant del Patronat de la Catequística. Amb la participació dels gegants, els castellers i els cap grossos de Figueres, la cercavila recorrerà els carrers de Figueres fins a la Plaça de l’Ajuntament, on es culminarà la celebració de l’arribada de la Flama amb un seguit d’actes diversos: encesa del peveter, lectura del manifest, actuacions de música i repartició de les flames. Finalment, el grup figuerenc DesenKant tancarà l’esdeveniment amb el seu rock català mentre es reparteix coca i garnatxa per tothom.