La Diputació i l’Ajuntament de Cadaqués ofereixen el servei local de teleassistència a les persones més grans de 65 anys

2012-03-12 17:00

L’Ajuntament de Cadaqués i la Diputació de Girona, a través de l'empresa Televida Serveis Sociosanitaris SL, han organitzat una xerrada informativa sobre el servei teleassistència al municipi.

El Servei Local de Teleassistència es presta a través de la Diputació de Girona, que mitjançant un acord de col·laboració amb les administracions comarcals fa arribar aquest recurs als 221 municipis de les comarques gironines. Es tracta d’un servei preventiu i de proximitat per a persones grans i/o amb dependència perquè puguin continuar vivint al seu domicili. Les persones beneficiàries d’aquest servei tenen la seguretat i tranquil·litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l’habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d’atenció mitjançant un terminal de Teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari.

El servei però va molt més enllà de l’actuació davant de situacions d’emergència i d’una forma proactiva es duen a terme també visites domiciliàries a les persones usuàries amb l’objectiu de realitzar un seguiment acurat del seu estat i coordinar amb els serveis socials possibles intervencions.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà atén actualment el 3,16% de la població de més de 65 anys a través del Servei Local de Teleassistència que la Diputació de Girona ofereix als municipis gironins.