La CUP presentarà una moció per tal que la insígnia de Figueres i la senyera catalana onegin en solitari per Fires i Festes de la Santa Creu

2011-04-05 11:00

En el ple municipal d'aquest dijous la CUP presentarà una moció per demanar que per la festa major només onegin les banderes de la ciutat i la catalana. Consideren que aquests són les símbols que representen tots els figuerencs i figuerenques.

Segons la CUP, les fires i festes de Santa Creu són una data especial per a tots els figuerencs i figuerenques, que viuen de manera intensa els actes previstos al llarg de la setmana. Per la candidatura, durant aquella setmana Figueres també acull la visita de moltes famílies i veïns d'arreu de la comarca, que participen de la festa major, fet que segons la formació, provoca que la ciutat exerceixi plenament de capitalitat de l’Empordà.

Per la CUP, les Fires i Festes de la Santa Creu formen part de l'immens llegat de festes i tradicions de la nació catalana i prova d'això en són les nombroses mostres de catalanitat en els seus actes.

Per últim, la candidatura afirma que les Fires i Festes de la Santa Creu també s'han convertit al llarg dels anys en un espai d'integració per a les diferents cultures que conviuen a la ciutat. Prova d'això, diuen, n'és la participació de múltiples associacions culturals de nous figuerencs a les Fires i Festes de la Santa Creu, amb voluntat de ser partícips de la festa, com a plenament catalans figuerencs.