La CUP presentarà una moció per donar suport a la línia de tren Figueres-Portbou

2011-05-02 17:00

En el darrer ple de la legislatura, la CUP vol forçar un posicionament públic del consistori figuerenc en defensa de la línia de tren entre Figueres i Portbou. Per la Candidatura d’Unitat Popular, la indefinició sobre la continuïtat de l’estació al centre, la construcció de la variant nord i la desaparició o no del tram de via ferroviària urbana, plana com una greu amenaça sobre el futur de la mateixa línia de passatgers. Aquesta indefinició ha estat encapçalada aquests darrers anys per l’actual alcalde Santi Vila, però recolzada pels diferents grups polítics que li han donat suport.  

Segons la candidatura, Santi Vila no ha estat capaç de defensar, tal i com demana una majoria de la societat figuerenca, el manteniment de l’estació al centre i les vies soterrades. Tampoc ha estat capaç de donar garanties del compliment de la variant nord ni de fer les gestions necessàries amb la Generalitat i el Ministeri per millorar el servei actual (augmentant freqüències, reduint preus del bitllet,...).  Segons la candidatura, la línia de passatgers entre Figueres i Portbou ha estat històricament i segueix sent un dels eixos vertebradors de l’Alt Empordà. La CUP afirma que aquesta línia esdevé el principal mitjà de transport col·lectiu amb els pobles de la Costa Brava nord. També en destaca el reforçament de la capitalitat que representa per Figueres, esdevenint l’accés de moltes persones per anar a la costa. Així mateix, la CUP insta al ple municipal a negar-se rotundament a acceptar compensacions en forma d’altres infraestructures a canvi de la seva desaparició o empitjorament del servei actual. 

A banda d’obtenir el suport del plenari pel manteniment de la línia, la candidatura també demana que s’exigeixi a la Generalitat el compliment del Pla de Transport Públic de Catalunya.