La CUP presentarà una moció per aturar el complex esportiu de la plaça de braus de Figueres

2012-01-30 08:00

La CUP de Figueres presentarà una moció al ple del proper divendres demanant que s’aturi la licitació de l’obra que hauria de convertir la plaça de braus en un complex esportiu. La candidatura veu justificada la seva demanda pel fet que el procés de licitació de l’obra està aturat des del mes de novembre i tot sembla indicar que la causa és que només s’hi va presentar una empresa que no dona les garanties de solvència econòmica que es demanen.

Per tot això la CUP demana explicacions a l’alcalde i recorda que des d’un principi la iniciativa va ser molt criticada pel risc en que posava les arques municipals. Pel regidor de la formació Joan Font, “el fet que només es presenti una empresa sense garanties econòmiques i no tres de sanejades com havia dit l’alcalde, demostren que es tracta d’un projecte que no té viabilitat en la realitat econòmica actual, i no aturar-lo seria un acte d’irresponsabilitat que posaria en perill la ja complicada hisenda municipal. S’ha de recordar que en cas de fallida de l’empresa adjudicatària un cop iniciades les obres, seria l’Ajuntament qui per contracte n’hauria d’assumir tots els costos”

L’obra està quantificada en uns 8’5 milions d’euros, (1’5 dels quals els ha de pagar l’ajuntament per rehabilitar la façana) i no es preveu que el consistori comenci a cobrar cap cànon fins d’aquí quinze anys.