La CUP celebra que l’Ajuntament hagi acordat reclamar el retorn del “cànon digital”

2011-01-08 16:00

En el ple de l’Ajuntament d’aquest divendres s’ha aprovat una moció presentada per la CUP de Figueres en que es demanava que el consistori reclamés a la SGAE el retorn de l’import pagat en concepte de “cànon digital”. En l’escrit es recordava que el Tribunal de Justícia europeu va declarar il·legal el cànon en una sentència el passat mes d’octubre. Tot i així, la candidatura ha lamentat la no aprovació de l’últim punt de la moció en que es demanava que en el cas que l’SGAE no s’avingués a retornar els diners que pertoquen, l’Ajuntament de Figueres deixés de pagar immediatament qualsevol taxa a aquesta entitat privada.

Per altra banda, en el mateix ple també s’ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre la vehicularitat de la llengua catalana en l’ensenyament. La CUP, però, ha titllat de tèbia la moció aprovada ja que només fa esment a rebutjar la sentència i no a “no acatar-la”, com demanava la moció presentada per la CUP.

Finalment, la CUP ha valorat com a molt perillosa l’aprovació sense cap vot en contra d’una moció del PP en que es criminalitza la immigració i es pretén aprofitar la criticada ordenança de civisme per dificultar l’obtenció de certificats d’arrelament i les sol·licituds de reagrupament. La candidatura ha lamentat que els autoanomenats partits d’esquerra hagin assumit plenament els discursos de la dreta, ben lluny de la Figueres oberta i solidària que tant diuen defensar.