La Comissió del Pacte Antitransfuguisme declararà l’actual equip de govern de Vilafant de “beneficiari de transfuguisme”

2010-12-22 18:00

La Comissió d’Experts independents dictamina que tant Rosa Torrent com Assumpció Martínez, exregidores del VIU i del PP respectivament, van tenir “conductes constitutives de transfuguisme” que van permetre el canvi de majoria a Vilafant.

Dilluns vinent, 27 de desembre, la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme del Ministeri de Política Territorial declararà l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Vilafant “beneficiari de transfuguisme” ja que va accedir al càrrec mitjançant el vot de dues regidores que “van tenir conductes, sens dubte, constitutives de transfuguisme”. D’aquesta manera, la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme dóna la raó a Unió Democràtica, que des del primer moment va qualificar el canvi d’equip de govern a Vilafant de cas clar de transfuguisme i que per això va decidir portar-lo a la Comissió. Montse Surroca, representant d’Unió a l’esmentada Comissió, ha rebut el dictamen amb “molta satisfacció” i assenyala que “té un gran valor polític i moral”. Surroca destaca també “la manca de lleialtat política i de respecte a la voluntat del poble de Vilafant, lliurement expressada a les urnes” per part de les regidores trànsfugues i de l’actual equip de govern.

Per la seva part, Pepi Comalada, que era l’alcaldessa de Vilafant per CiU fins la moció de censura d’ara fa un any, ha mostrat la seva “satisfacció per la resolució definitiva d’una comissió d’experts independents” i ha afegit que “després d’aquest dictamen, m’agradaria que cap de les persones que formen l’actual equip de govern es puguin tornar a presentar més pel frau que han fet a l’electorat”.

Segons el Pacte Antitransfuguisme, la declaració de trànsfugues comporta que els partits afectats imposin a les persones amb aquesta qualificació importants limitacions per a l’accés a pròximes llistes i càrrecs públics.