La Cimera de Ciutats per l’Alta Velocitat confirma l’arribada del TGV francès a Figueres el mes de desembre

2010-09-30 21:53

La trobada anual de la Cimera de Ciutat per l’Alta Velocitat, celebrada aquest matí a la ciutat de Perpinyà, ha confirmat l’arribada dels primers trens d’alta velocitat francesos a Figueres el desembre. També s’ha fet públic que el mateix mes estarà operativa la connexió de mercaderies, per ampla de via europeu, entre el Port de Barcelona i la frontera francesa.

En la seva intervenció l’alcalde de Figueres, Santi Vila, s’ha mostrat satisfet per la connexió de la ciutat amb l’alta velocitat francesa, però ha recordat els punts febles que posen en perill la concreció del corredor del mediterrani. “Els Governs espanyol i francès no poden permetre que la crisi afecti les connexions entre les ciutats que formen el corredor. A més el ministeri de Foment ha de deixar enrere la seva timidesa i apostar decididament -amb consignació pressupostària- per acabar la línia entre Tarragona, Castelló de la Plana i València. Una aposta que també ha garantir uns bons accessos a la línia ferroviària entre l’aeroport de Girona i Figueres”. Vila ha demanat al Govern francès que prioritzi el desenvolupament de la línia entre Perpinyà i Montpeller.

Les dotze ciutats, com ha fet Figueres en la seva intervenció, han marcat com a objectiu prioritari i estratègic la necessitat de culminar el corredor ferroviari del mediterrani. Una infraestructura que ajudarà a sortir de la crisi i que millorarà la competitivitat del país. Per últim, s’ha acordat que Figueres serà la ciutat amfitriona de la propera trobada, prevista per l’octubre de l’any vinent.