La calçotada de la CUP aplega unes 200 persones al castell

2012-04-02 08:00

El sol i els calçots varen compartir el protagonisme de la calçotada que la Candidatura d’Unitat Popular va celebrar al Castell de Sant Ferran el primer diumenge d’abril.
Unes dues-centes persones es van aplegar al pati del penal per celebrar una calçotada popular tot reivindicant la necessitat que la fortalesa esdevingui un espai de titularitat i usos civils. 

Pepe Beúnza, primer objector de consciència de l’Estat espanyol, va denunciar la desorbitada despesa militar de l’Estat, que tot i l’època de retallades es manté molt elevada. Beúnza aposta per un procés de desmilitarització progressiu dels estats fins arribar a la seva desaparició, i va esmentar la possibilitat d'establir a la fortalesa una universitat internacional de la pau. 

Martí Olivella, que formava part del primer grup d’objectors de consciència empresonats al castell de Sant Ferran, va  demanar que col•lectivament es fes un pas endavant en l’acció necessària per tal d’avançar en la lluita ferma i pacífica per assolir els drets socials que es mereixen les persones. 

Abans d’iniciar el dinar, Joan Font, regidor de la formació independentista, va fer una breu intervenció on va exposar el treball que la CUP ha dut a terme aquest primer any de legislatura. Font va reivindicar el treball que s’està fent per tal que els figuerencs i figuerenques tinguin totes les informacions de rellevància de l’Ajuntament, així com els principals temes que ha treballat la candidatura per tal que els ciutadans puguin tenir unes perspectives de futur més optimistes. La millora dels serveis municipals, el treball i la formació, les finances i la lluita per avançar cap a la independència del país, han estat els principals cavalls de batalla de la formació. 

Havent d¡nat, Titot i David Rossell varen oferir un concert per finalitzar la calçotada.