L’Ajuntament de Castelló d'Empúries anuncia noves bonificacions de les ordenances fiscals per fer front a la Covid-19

2021-05-26 14:00

L’activitat comercial, d’hostaleria i restauració a Castelló d'Empúries  s’ha vist greument afectada  com a conseqüència de la crisi sanitària i de les mesures adoptades per a la contenció de la pandèmia. Aquestes restriccions han afectat i afecten de forma especial a municipis turístics com el nostre. Aquest primer semestre, les mesures imposades fins a l’aixecament de l’estat d’alarma, han obligat al comerç i a la restauració a tancar i /o reduir l’horari i l’aforament, fet que ha perjudicat de forma severa aquest tipus de negocis.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Castelló ha anunciat noves mesures econòmiques que ajudin a pal·liar els efectes de la Covid-19 en sectors tan castigats com els esmentats anteriorment. Unes mesures que no requereixen la modificació de les ordenances fiscals, ja que aquestes contemplaven que per causes sobrevingudes es podrien modificar, i que contemplen la bonificació de taxes municipals i preus públics seguint la línia de les que ja es van prendre l’any passat:

-Reducció de la taxa d’escombraries, amb una bonificació del 30%,  en aquells negocis que s’han vist afectats per tancament total o parcial de la seva activitat durant l’any.

- Rebaixa del cànon en un 30 %, de les concessions de restauració al Passeig Marítim.

-Bonificació del 30% de les ocupacions de via pública amb marquesines.

- Bonificació del 50% de les terrasses de bars i restaurants obertes uns mesos l'any. Aquells establiments que tenen terrassa oberta durant tot l’any, ja gaudeixen d’un 50% i, per tant, se’ls aplicarà una bonificació del 75%.

- Bonificació del 20% del casal d’estiu.  L'any passat ja es va aplicar una reducció i s’ha cregut necessari mantenir-la per tal d’ajudar i facilitar a les famílies la participació d’infants i joves en les ofertes de lleure impulsades des de l’Ajuntament. 

Aquesta sèrie de mesures van dirigides a reactivar l’economia local. Des del consistori es veuen justes i necessàries tot i la disminució d’ingressos a les arques municipals que suposaran 325.000 € menys, aproximadament.  Per tal d’obtenir aquestes bonificacions no serà necessari demanar devolucions sinó que els rebuts ja es rebran amb l’aplicació de la reducció.