L’edifici del Patronat de la Catequística declarat bé cultural d’interès nacional

2010-01-29 08:50

La Direcció General del Patrimoni Cultural ha acceptat la proposta del Govern municipal de declarar com a bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, l’edifici del Patronat de la Catequística.

En les consideracions, l’administració autonòmica ha definit l’edifici del Patronat de la Catequística com un projecte emmarcat dins l’estètica del racionalisme, com una de les millors mostres d’aquest corrent arquitectònic i que aporta un testimoni força excepcional de l’arquitectura dels anys trenta del segle XX a la zona de l’Empordà. A més, també s’ha valorat que les intervencions que s’han fet al llarg dels anys a l’edifici per adaptar-lo a les necessitats del Patronat de la Catequística s’han fet sense alterar els elements estructurals definitoris del projecte original.

Per l’alcalde de Figueres, Santi Vila, “es tracta d’una molt bona notícia que ens ajuda a treballar per acabar les obres de rehabilitació de la Catequística aquest mateix any”. Una valoració positiva que comparteix el, el president del Patronat de la Catequística, Lluís Illa, qui afegeix que “és un premi a la constància i a la tradició teatral figuerenca, disciplina que ha estat la protagonista de la Cate”.

Tot i que no ha deixat de programar activitats, l’edifici del Patronat de la Catequística està en fase de rehabilitació, treballs que acabaran al llarg d’aquest any. Els pressupostos municipals d’enguany destinen 200.000 euros per acabar les feines.