L’Ajuntament de Figueres instal·larà un centenar de papereres per a fomentar el reciclatge als edificis municipals

2019-11-25 11:00

L’Ajuntament de Figueres, a través de les regidories de Medi Ambient i de Serveis Urbans, ha acordat la instal·lació d’un centenar de papereres en edificis i equipaments municipals per fomentar el reciclatge dels residus que generen els usuaris de les mateixes instal·lacions.

Concretament, s’instal·laran un total de cinquanta papereres de 60 litres i cinquanta papereres de 30 litres per a la recollida selectiva de paper, envasos de plàstic i restes de residus de rebuig, en funció de les necessitats de cadascuna de les instal·lacions.

La selecció dels equipaments municipals s’ha realitzat a partir de les visites que han realitzat dos agents de residus dins del projecte “Conscienciació en el reciclatge de residus” impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que han permès definir les necessitats de cada instal·lació municipal en matèria de gestió de residus.

Els contenidors de recollida selectiva s’ubicaran en espais municipals com els centres cívics i locals socials de Figueres, equipaments esportius i culturals, la Biblioteca, l’Ajuntament de Figueres i l’edifici de l’OMAC, la Casa Empordà o l’edifici firal, entre d’altres.

A més de la distribució d’aquestes papereres, es complementarà amb la incorporació de papereres de reciclatge de paper i envasos als centres educatius de primària i secundària de Figueres facilitades per l’Agència Catalana de Residus.