L’Indépendant, Diari de Girona i Empordà publiquen un especial de la posada en marxa del TGV entre Perpinyà i Figueres

2010-12-13 19:00

El diaris L’Indépendant i Diari de Girona, juntament amb el Setmanari de l’Alt Empordà, publiquen aquesta setmana un suplement especial comú per commemorar la posada en marxa de la línia de TGV que unirà Figueres-Vilafant amb Perpinyà a partir d’aquest diumenge dia 19 de desembre.

Amb aquesta edició, les dues empreses editores (Grup Sud Ouest i Editorial Prensa Ibérica) volen posar de manifest l’existència d’un espai social, cultural, econòmic i comunicatiu comú entre el Llenguadoc-Rosselló i les comarques gironines, i destacar l’oportunitat que representa l’arribada del TGV per als dos territoris.

L’especial, escrit en català i francès als seus respectius espais d’influència, recull la història de l’arribada de l’alta velocitat a les dues poblacions i dibuixa, a través de diversos personatges, la influència que pot tenir el TGV. Per aquestes pàgines desfilen, entre d’altres, Christian Bouquin, president del Consell Regional del Lleguadoc-Rosselló; Jean Paul Alduy, president de la Comunitat d’Aglomeració de Perpinyà; Jean-Marc Pujol, alcalde de Perpinyà; Santi Vila, diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Figueres; Consol Cantenys, presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcaldessa de Vilafant; Enric Vilert, president de la Diputació de Girona; Jacques Font, president del Mercat de Sanit-Charles; Domènech Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; i Ramon Boixadós, president de la Fundació Gala – Salvador Dalí i expresident de Renfe.

Aquest suplement especial (de 12 pàgines en edició francesa i de 16 en català) es distribuirà conjuntament amb l’edició del dia 14 del setmanari i el dia 15, amb les dues capçaleres diàries. En total, 90.000 exemplars per una audiència estimada de 275.000 lectors.