L’assemblea oberta de la CUP defineix accions concretes per fer front a les retallades socials i avançar en el terreny nacional

2012-06-17 18:00

Dissabte la CUP de Figueres va realitzar una assemblea oberta amb l’objectiu de valorar el primer any de legislatura, així com marcar les prioritats pel proper curs polític. L’acte va tenir lloc a La Cate i va comptar amb la participació d’una vintena de persones. 

L’assemblea va tenir dues parts diferenciades, una destinada a valorar la tasca de la formació durant el primer any de legislatura i la segona per desenvolupar diferents qüestions d’afectació directa a la ciutat, en les quals després de treballar per grups es van concretar línies de treball pel proper curs polític. 

El regidor de la formació, Joan Font, va exposar el document d’anàlisi que la formació havia preparat i en el qual es reconeixia que “s’havia dedicat un esforç excessiu a la via institucional tenint en compte que la majoria absoluta de CIU impossibilitava sistemàticament tirar endavant propostes pròpies”. Tanmateix, es valorava positivament “l’exercici de transparència que s’ha portat a terme” i la capacitat de portar a debat qüestions que segons la formació no existien fins llavors. 

Aquest document considerava que a Figueres existeix un gran potencial humà proper a la unitat popular que nodreix entitats i plataformes, però que aquestes no acaben de projectar-se suficientment. En aquest sentit, el debat obert després de l’exposició del document va convergir en la necessitat d’habilitar sinèrgies de treball fora de l’ajuntament per tal d’aglutinar aquesta massa social que reclama canvis de fons en la gestió política. 

Aixímateix, diferents assistents varen afirmar que la resta de partits que se situen ideològicament a l’esquerra no estan passant pel seu millor moment i que aquesta situació condiciona el treball que es podria dur a terme des de l’oposició. No obstant això, es va demanar que es considerés sempre que fos possible la suma de forces entre els partits de l’oposició, sempre i quan es mantingui la coherència del discurs que proposa la CUP. 

En la segona part de l’assemblea, enfocada a marcar les prioritats de treball pel proper curs, es varen concretar diferents propostes destinades a pal·liar les conseqüències de la crisi, en àmbits com l’habitatge, la sanitat i l’ensenyament i la formació, que consideren drets fonamentals i necessaris per a la prosperitat del país. Finalment, es varen acordar diferents accions per promocionar la cultura catalana i la seva llengua, així com avançar cap a la independència.