L’alcalde de Figueres critica els incompliments sistemàtics de l’Estat amb les obres de la N-II / A-2 i de l’AP-7

2011-07-20 14:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha afirmat que les comarques de Girona viuen “amb perplexitat” el sistemàtic endarreriment de les obres de la N-II/A-2 i de l’AP-7 i “especialment dolguts amb els incompliments sistemàtics de l’Estat a l’hora de reprendre aquestes obres de millora o d’ampliació”.

L’alcalde, en la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya, ha fet públic el seu malestar quan ha preguntat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per la situació d’aquesta infraestructura. Per la seva banda, Recoder ha assenyalat que “la manca d’inversió i els incompliments per part de l’Estat només tenen paral·lel amb el que està passant en matèria ferroviària”. Vila ha remarcat que existeixen dos antecedents immediats que “ens han ruboritzat: el primer, al maig de 2011, en el context de les eleccions municipals, l’Estat va anunciar per enèsima vegada la represa imminent de les obres i el segon, quan a l’octubre de 2010, i també en un context electoral, el propi Govern de l’Estat anunciava un acord imminent per completar i millorar els accessos de l’AP-7 a Fornells i a Figueres”.

“La situació a data d’avui dista molt d’aquesta realitat i trobem molts motius per la preocupació” ha remarcat Vila. I és que el Ministeri de Foment ha confirmat que el tram Medinyà- la Jonquera deixa de ser una prioritat i els trams entre Maçanet i Sils i entre Medinyà i Orriols estan esventrats. A més, “hi ha una intensitat creixent del trànsit, amb més de 20.000 vehicles diaris i un nivell de sinistralitat terrible, amb més de 14 morts de mitjana”. Vila també ha posat èmfasi en la indefensió amb la que es troben molts pagesos en els trams entre Medinyà i Orriols o entre Maçanet i Sils, “amb expropiacions iniciades però que no es culminen i el Ministeri insinua que no té cap intenció de continuar, deixant les finques destrossades i sense data de solució per aquesta infraestructura”.

En relació a l’AP7, l’alcalde de Figueres ha celebrat que les obres del tercer carril de l’AP-7 s’hagin iniciat però ha recordat que “ens continua preocupa la incertesa de la millora de l’accés l’AP-7 a Fornells i la millora de l’accés a la futura presó regional, dues millores imprescindibles”.