L’Ajuntament treballa per potenciar l’ús de les seus de les associacions de veïns de Figueres

2010-04-09 08:46

L’Ajuntament de Figueres i les associacions de veïns de la ciutat han iniciat els treballs per potenciar l’ús de les seus d’aquestes entitats ciutadanes, amb l’objectiu que es converteixin a curt termini en una extensió dels centres cívics municipals pel que fa a activitats. Aquest és un dels temes que es van tractar, dimarts al vespre, en el decurs d’una trobada amb associacions de veïns i en la que hi van participar el vicealcalde, Francesc Canet, el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Besora, i el regidor d’associons de veïns, Joaquim Felip.

“Tenim el convenciment que amb aquesta novetat, que les mateixes entitats veïnals veuen amb bons ulls, ajudarem a estendre l’oferta de cursos dels centres cívics arreu de la ciutat, al mateix temps que donarem un valor afegit a les pròpies associacions de veïns perquè puguin explicar les seves accions a més gent del seu barri”, explica Canet.

Amb l’objectiu estratègic de potenciar la participació ciutadana fins a final de mandat, la trobada també va servir per marcar accions a complir a curt i a mig termini. Accions que passen per fixar trobades amb totes les associacions veïnals cada dos mesos o millorar la xarxa a les seus per facilitar l’accés a les noves tecnologies i d’aquesta manera obrir un canal de comunicació més ràpid i eficaç amb l’Ajuntament.

“Es tracta d’accions que hem de fer amb urgència, però que es completaran amb altres objectius més ambiciosos”, explica Besora, qui afegeix que “ja estem buscant el finançament per a la redacció d’un reglament municipal de participació ciutadana”.