L’Ajuntament instal·larà cartelleres digitals als centres de batxillerat de Figueres

2010-11-11 13:47

El Govern municipal instal·larà, en les properes setmanes, cartelleres digitals a als centres de batxillerat de Figueres. La iniciativa s’emmarca dins les noves polítiques de joventut destinades a millorar la comunicació i fer visibles molts dels serveis per a adolescents i joves que porten endavant tant l’administració local com altres entitats públiques.

El projecte consisteix en la instal·lació al vestíbul dels instituts -o altres llocs visibles- de pantalles LED de 32 polzades connectades a un ordinador amb connexió a internet. A través d’un editor de continguts al qual s’hi podrà accedir des de qualsevol terminal amb connexió a internet, la pantalla mostrarà qualsevol informació dissenyada prèviament. Les informacions que hi sortiran podran ser tant d’origen municipal (serveis, ajudes, beques, concursos...) com les que el propi institut vulgui generar.

Aquest servei, de cost gratuït per als IES, té múltiples possibilitats com per exemple enquestes via bluetoth, control del nombre d’usuaris o anàlisi d’impacte de les notícies que s’hi pengen. Tot això afegit a la part més important, que és la d’establir un canal permanent de comunicació amb els joves.

La regidora de Joventut, Mireia Mata, explica que “des d’un primer moment hem estat conscients que calia posar a l’abast dels joves nous canals d’informació adaptats a la immediatesa i a les noves tecnologies. D’aquesta necessitat ha nascut el projecte de cartelleres digitals als instituts de batxillerat”.

“Es tracta d’una iniciativa pilot destinada a un públic jove, d’entre 16 i 18 anys. Si ho consolidem i observem que funciona s’ampliarà a la resta de centres de secundària de la ciutat”, afegeix el vicealcalde, Francesc Canet.

Per tal d’explicar en persona aquest projecte als responsables dels centres de batxillerat de la ciutat, aquest dijous s’ha fet una reunió amb la presència de Francesc Canet i Mireia Mata com a responsables polítics de la iniciativa. Es preveu que, un cop superat el període de proves, les cartelleres digitals estiguin operatives el mes de desembre.