L’Ajuntament de Figueres promou un reglament per regular la presència de grafits al carrer

2011-04-06 17:00

L’Ajuntament de Figueres aprovarà, durant el ple ordinari d’abril que es celebrarà demà dijous, un reglament per regular la presència de grafits a la via pública. 

La norma, treballada des de l’àrea de Joventut i directament amb associacions vinculades a aquesta forma d’expressió gràfica, té com a objectius facilitar els canals d’expressió als joves interessats en la pràctica del grafit; normalitzar la seva pràctica perquè sigui visible, acceptada i adaptada a la normativa vigent; i, també, establir un pont de diàleg permanent entre l’administració local i les noves tendències que interessen als joves.

Per dur-ho a terme, l’Ajuntament ja treballa en l’establiment de diferents línies d’actuació que passen , entre d’altres, per localitzar possibles espais públics per a la pràctica del grafit, promoure tallers destinat als interessats perquè aprenguin la tècnica i també la normativa local vigent, o redactar una ordenança que concreti de forma clara quines accions es poden dur a terme sense la participació directa de l’Ajuntament.

La regidora de Joventut, Mireia Mata, explica que “el reglament té com a objectiu fer un reconeixement i facilitar la seva acció als joves que practiquen aquesta forma d’art urbà de manera respectuosa amb la citutat i l’entorn urbà. I alhora deixar clar que, oferint espais per a fer-ho d’aquesta manera, Figueres serà rigorosa amb els que no respectin el reglament” .

Antecedents a Figueres

A Figueres, en els últims anys, l’àrea de Joventut ha treballat diferents iniciatives relacionades amb el grafit. Destaquen la jornada que, juntament amb l’Associació de Veïns del Poble Nou i l’associació Brefig, va servir per decorar les escales que connecten el barri figuerenc amb el carrer Joan Subias, o la decoració de 60 metres líneals de paret al carrer Ponent.