L’Ajuntament de Figueres projecta la creació d’un nou parc urbà de prop de 20.000 m2 a la Marca de l’Ham

2012-01-12 17:30

L’Ajuntament de Figueres projecta la creació d’un nou parc urbà a l’entorn de Fridasa, al barri de la Marca de l’Ham. La nova zona verda tindrà una extensió de 19.470 m2, dels quals 15.465 seran a l’entorn del Rec del Mal Pas permetent una millora notable d’aquest espai. La Comissió municipal d’Urbanisme va aprovar la modificació d’aquest punt del pla general urbanístic
dilluns passat.

Aquesta modificació -la segona després que mesos enrere es va provar el canvi de sòl industrial a residencial i es van establir uns mínims referents a zones verdes, habitabilitat, espais públics o equipaments- permetrà millorar els paràmetres de l'ordenació urbanística. Pel que fa a les obres d'urbanització s’amplia l’actuació fora del sector per millorar un tram complert del rec del Mal Pas.

En referència a l’edificabilitat es mantenen els metres quadrats i el nombre d’habitatges previstos (745, dels quals 223 de protecció oficial), però es permet puntualment més alçada de les edificacions. Una circumstància que permetrà augmentar substancialment la superfície d’espai públic. Recordar que amb la modificació també es generen dues parcel·les destinades a equipaments: una de 8.850 m2 al costat de l’Escola Anicet de Pagès i una segona, més petita, de 871 m2 a la prolongació del carrer Alemanya.

Sostre comercial compactat
Una altra de les conseqüències de donar més alçada a l’espai destinats als habitatges és que permet acumular gran part dels metres quadrats d’usos comercials, de serveis i per a activitat econòmica en una única illa. Serà en una parcel·la a l’avda Roses -just davant del Centre de Formació Integrat- on ja hi ha empreses interessades en instal·lar-hi un petit centre comercial i d'activitats. La resta de superfície comercial es repartirà en els baixos de les edificacions per donar servei comercial de proximitat al barri.