L’ABS de Peralada farà revisions gratuïtes per a la detecció precoç del càncer oral del 13 al 26 de juny

2011-06-08 09:00

Un 5% de la població amb hàbits tòxics relacionats amb el tabac i l’alcohol presenta lesions premalignes orals, segons apunten diversos estudis científics relacionats amb la salut bucodental. Per aquest motiu, Albera Salut participa en la Campanya de Detecció Precoç del Càncer Oral 2011 impulsada pel Col·legi Oficial d’Estomatòlegs de Catalunya,oferint revisions a tots els ciutadans que ho desitgin entre el 13 i el 26 de juny.

La campanya s’adreça principalment a persones adultes amb risc de patir una lesió maligna: fumadors, bevedors d’alcohol a diari, persones que masteguen tabac o amb qualsevol altre hàbit tòxic relacionat amb una mala higiene oral. Però tothom qui ho desitgi podrà agafar hora per fer-se una revisió per a la detecció de càncer oral gratuïta al Centre d’Assistència Primària de Peralada entre els dies 13 i 26 de juny, ja sigui o no usuari de l’ABS de Peralada. L’objectiu és detectar, de manera precoç, possibles lesions premalignes, davant les quals s’aconsella deixar de fumar i beure alcohol immediatament, controlar la lesió i -si cal- fer una biòpsia.

Amb aquesta iniciativa, Albera Salut dóna un pas més endavant en la seva croada contra el tabaquisme i la prevenció dels seus possibles efectes adversos contra la salut, coincidint amb l’entrada en vigor de la llei antitabac. L’any passat, el CAP de Peralada va posar en marxa la seva pròpia Unitat del Tabaquisme i des d’aleshores els diferents professionals d’Albera Salut han participat en diverses campanyes relacionades amb la lluita contra el tabac i iniciatives que tenen com a objectiu l’abandonament del l’hàbit. “El tabaquisme és un dels principals factors que atempten contra la salut, i als agents sanitaris ens correspon la tasca deconscienciar el màxim possible a la població dels beneficis de deixar de fumar, així com de les conseqüències si continuen fent-ho”, argumenta el director d’Albera Salut, Lluís Martínez. Per demanar hora cal trucar al telèfon 972 53 85 87.