L'Oli de l'Empordà es dóna a conèixer entre els gironins

2010-12-04 20:00

La Rambla de Girona ha estat l'escenari aquest matí de la segona edició de l’acte popular de presentació de l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà. L'acte ha estat conduït pel gastrònom Pep Nogué i els vianants han pogut tastar i adquirir l'oli nou dels trulls de la DOP Oli de l’Empordà, acabat de fer i d’envasar. La valoració dels organitzadors és d'haver superat les expectatives tant en la distribució de tastos, com en les vendes d'oli nou.

A l'acte hi han assistit membres del Consell Regulador de la DOP Oli de l’Empordà, de la Cambra de Comerç de Girona i el director dels serveis territorials del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat a Girona, Josep Guix. També hi han assistit els deu membres del grup gastronòmic Girona Bons Fogons, els restaurants dels quals acumulen quatre estrelles Michelin.

Coincidint amb aquest acte, des d'avui i fins al 19 de desembre, el grup gastronòmic Girona Bons Fogons se suma a la campanya de difusió de l'oli. Els restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Delicius, Dic de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimera ofereixen un plat especial amb l’oli de l’Empordà com a protagonista.

La Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà certifica la qualitat de l’oli d’oliva que es produeix a les dues comarques empordaneses i en alguns municipis del Pla de l’Estany i el Gironès. És una certificació impulsada pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i avalada per l’esforç dels productors que l’integren i de tots els agricultors. Els operadors que formen part de la DOP són els següents: Celler Cooperatiu d’Espolla; Empordàlia (Pau); Maria Mercedes Rovira (Roses); Or de l’Albera (Agullana); Pere Ylla (Cabanes); Rodau (Torroella de Fluvià); Xavier Maset (Garriguella); Can Solivera (Forallac); Mas Auro (Esponellà) i Serraferran (Ventalló).