L'Ingràvid portarà l'art a 9 aparadors de comerços figuerencs

2010-08-23 17:21

El festival de Cultura Contemporània de l’Empordà INGRÀVID, que se celebrarà del 24 al 26 de setembre, continua involucrant-se al territori amb la seva línia de propostes que interactuen amb el públic. En l’edició d’aquest any, l’Associació Figueres Comerç col·labora amb el festival acollint el projecte itinerant
Unmetrequadrat (1M2), que inclou obres d’artistes catalans, espanyols i francesos, que s’exposarà en 9 aparadors i locals del centre de Figueres durant la celebració del festival.

Amb l’objectiu d’apropar l’art al públic ha sorgit la col·laboració entre INGRÀVID i els comerciants figuerencs que es traduirà en visites guiades pels 9 locals que han adoptat aquestes peces d'art, una fórmula amb la que s’inicia una relació de mecenatge i treball conjunt entre Ingràvid i l’Associacio Figueres Comerç. Els participants a les visites guiades obtindran la targeta Ingràvid, que oferirà descomptes en les botigues i comerços de Figueres adherits al festival.

Cultura comprimida en un metre quadrat. Unmetrequadrat (1M2) és un projecte cedit per “Ciutats 3.0, laboratori de les ciutats futures” que pretén dur a terme accions d’arts visuals i pensament contemporani en l’àmbit públic, fent de l’espai públic un escenari de cultura per apropar l’art i la creació contemporanis a tothom. Aquest projecte col·lectiu va unir Osca (Aragó), Olot (Catalunya) i Tournefeuille (Midi-Pyrénées) i les obres que van ser escollides per formar-ne part van viatjar de manera itinerant per les tres ciutats. Amb INGRÀVID, arribaran a Figueres.