L'històric John Mclaughlin aquest diumenge 31 a Cadaqués

2011-07-31 12:00

Guanyador d'un premi Grammy (2009), John McLaughlin, un dels guitarristes més reconeguts de tots els temps, actua aquest diumenge 31 de juliol (22:00) a S'Olivar de Sa Conca dins el Festival Internacional de Música de Cadaqués acompanyat de The 4th Dimension. McLaughlin presentarà el seu darrer disc Tho the one, en l'únic concert previst per l'artista a Catalunya aquest estiu.

John McLaughlin és un referent del jazz del segle XX, pioner i creador de tendències. S’ha mogut per un ampli ventall d’estils, des del jazz a la música clàssica índia o el flamenc i ha col·laborat i influenciat nombrosos músics reconeguts internacionalment com Miroslav Vitous, Miles Davis, Carlos Santana, The Rolling Stones o Wayne Shorter. Destacable el trio de guitarres que va formar amb Paco de Lucía i Larry Coryel (i posteriorment Al Di Meola), així com la formació Mahavishnu Orquestra o el grup Shakti.

The 4th Dimension és un la culminació de molts anys de col·laboració entre músics de diverses tradicions musicals orientals i occidentals dins una línia principal basada en el jazz. El teclista Gary Husband, el baixista camerunès Etienne M’Bappe i el bateria Ranjit Barot, acompanyen McLaughlin en aquesta altra dimensió musical.

Al cicle "Concerts a Portdoguer. Sessió doble", dedicat a músics emergents de casa nostra en motiu dels 40 anys del festival, aquest diumenge hi actuen el duo de jazz figuerenc Two Cats (a les 7 de la tarda a Portdoguer i a les 9 del vespre a la zona de benvinguda de Sa Conca).