L'Erato rebrà la Creu de Sant Jordi aquest divendres 20

2012-04-17 17:00

La Societat Coral Erato de Figueres que enguany celebra el seu 150è aniversari rebrà divendres la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat Artur Mas.  Aquest reconeixement es lliurarà a 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. 

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. El guardó es va crear el 1981, si bé les primeres distincions no es van donar fins l’any següent. De la Societat Coral Erato la Generalitat destaca que el reconeixement se li concedeix "en el cent cinquantè aniversari d’aquesta entitat figuerenca, dedicada inicialment a la pràctica del cant coral i vinculada a la Federació de Cors de Clavé. Progressivament aniria organitzant un conjunt d’activitats que avui conformen disset seccions de caire cultural, social i esportiu que contribueixen a la dinamització de la capital de l’Alt Empordà".

L’acte s’obrirà amb un parlament del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A continuació, el secretari de Govern, Germà Gordó, farà la lectura del decret de concessió dels guardons i  el president entregarà la Creu a les diferents personalitats i entitats. Seguidament, hi intervindran Lluís Bassat, en representació de tots els premiats, i el president de la Generalitat. L’acte acabarà amb una fotografia de família.