L'Arxiu Comarcal incorpora un miler d'imatges del Baix Fluvià

2010-11-17 11:00

Aquest mes de novembre s'ha signat un conveni entre Dídia Holgado i l’Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà. Fa aproximadament un any que la senyora Holgado, col·leccionista i afeccionada a la fotografia en especial de Torroella de Fluvià i dels pobles veïns com Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla, Figueres, Castelló d’Empúries i Vilajuïga, duu de forma fraccionada imatges del seu fons que des de l’Arxiu s'han anat seleccionant, per tal de digitalitzar-les i sumar-les a la col·lecció d’imatges de l’ACAE.

Aquesta col·lecció personal està formada per un miler d'imatges, amb una datació compresa des de principis de la dècada dels anys 80 fins a l'actualitat i la seva temàtica és diversa: patrimoni artístic i natural, diades i celebracions de festes majors, conferències al Centre d’Estudis del Baix Fluvià, exposicions, visites de personalitats polítiques i societat en general.

La col·lecció és de gran qualitat i d'interès, sobretot pel que es refereix a les imatges de patrimoni artístic i natural de la zona del Baix Fluvià. Hi figuren nombrosos reportatges sobre exposicions d’artistes professionals i amateurs d'arreu de la província i, en especial, de la comarca de l’Alt Empordà, així com podem destacar les vistes generals i en detall de l’església i les pintures murals de Sant Tomàs de Fluvià.

Les fotografies han estat digitalitzades en format tiff i en jpg, aquest últim per tal de ser consultables per a tothom. Des de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà es recorda que aquesta consulta és pública, encara que el seu ús està limitat a finalitats culturals.