L'Alt Empordà ja té 53 parcs de salut

2011-05-10 18:00

Amb la instal·lació del Parc Urbà de Salut de la Urbanització Bon Relax de Sant Pere Pescador s’ha completat la implantació d'aquests equipaments que promou el Dipsalut, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona.

En total, s'han cedit 181 Parcs Urbans de Salut a 105 municipis de la demarcació de Girona. Per comarques, l’Alt Empordà és la que compta amb més Parcs. Concretament, amb 53. La seva instal·lació va començar el mes de novembre i ha finalitzat aquest divendres 6 de maig.

Per ensenyar a utilitzar els Parcs Urbans de Salut s’han programat sessions d’exercici dirigides en cadascun dels equipaments.. Es pot conèixer la programació de les dinamitzacions consultant el web de Dipsalut,www.dipsalut.cat.

Els Parcs Urbans de Salut són conjunts d’aparells –amb molt poca distància entre ells- que conformen un circuit per fer exercici físic moderat. Han estat dissenyats per una comissió d’experts per tal de garantir la seguretat i idoneïtat dels exercicis que s’hi realitzen. Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca potenciar l’activitat i l’exercici físic regular entre tots els sectors de la població, combatent i prevenint així un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris.