L'alberg Costa Brava de Llançà passa a formar part de la xarxa pública d'albergs de la Generalitat

2012-09-29 20:00

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit avui l’acte d’adhesió de l’alberg “Costa Brava” de Llançà a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), que gestiona l’Agència Catalana de la Joventut. Ho ha fet acompanyat pel director general de Joventut, Toni Reig, i del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.

L’alberg, amb una capacitat de 60 places i situat al costat de l’estació de tren, és propietat de la Fundació Sant Vicenç de Paül i està gestionat per l’empresa Tot Lleure, SL. L’adhesió de l’alberg a la Xanascat suposarà la integració de la instal·lació a la xarxa mundial d’albergs Hostelling International, que consta de més de 4.000 d’aquests establiments per a joves. D’aquesta manera, l’alberg “Costa Brava” tindrà una major projecció internacional.

A més d’això, l’alberg de Llançà també s’integrarà en els programes de lleure dirigits als joves i a les famílies que es duen a terme des de la Generalitat, entre els quals destaquen els de “L’estiu és teu!” (colònies per a nens i nenes de 5 a 16 anys), el “Vacances en família” (vacances per a famílies amb fills menors de 18 anys a preus reduïts) o el “Programa d’Activitats Escolars (per a alumnes de primària i secundària).

Durant la inauguració, el conseller ha destacat que en els darrers dos mesos quatre albergs gestionats per fundacions, entitats i empreses s’han adherit a la xarxa pública, i s’està treballant per materialitzar l’adhesió de dues instal·lacions més. “Volem que els joves catalans i d’arreu del món descobreixin els atractius del nostre país, i per això és important tenir una xarxa d’albergs juvenils potent i estesa arreu del territori”.

D’altra banda, Josep Lluís Cleries també ha indicat que aquest procés d’integració d’albergs mitjançant la concertació público-privada suposa un incentiu per a les empreses o entitats que necessiten un impuls i una xarxa d’acolliment i projecció internacional de les seves instal·lacions.

Els albergs adherits darrerament a la Xanascat, a més del de Llançà, són els de “Pere el Gran”, a Santes Creus (gestionat per Àrea, arqueologia i serveis al patrimoni SCP); “La Sala”, de La Pobla de Lillet (que gestiona la Fundació Pere Tarrés); “Equity Point Girona”, a Girona (gestionat per Northen Hostel Point SL); i “Equity Point Centric”, a Barcelona (que gestiona Central Hostel Point SL).

A més d’aquests, la Xanascat té previst incorporar en breu a la xarxa els albergs “CX Monnatura Pririneus”, a Son, Alt Àneu (gestionat per Catalunya Caixa); i “Urbany Hostel”, a Barcelona (que gestiona Rosa dels Vents).

Amb aquestes novetats, la xarxa pública de la Generalitat consta d’una oferta total de 47 albergs amb capacitat per a 7.125 places. Anualment, la Xanascat registra un total aproximat de 736.300 pernoctacions corresponents a uns 371.000 usuaris. Majoritàriament, el públic que acudeix a l’allotjament ho fa per motius turístics o a través dels programes socials impulsats pel Departament de Benestar Social i Família. Els turistes catalans són el col·lectiu alberguista majoritari, seguit dels espanyols, francesos, alemanys i italians.

Serveis de l’alberg de Llançà

L’alberg “Costa Brava” de Llançà –en funcionament des del 2008- disposa d’habitacions de 2, 4 i 8 llits, i d’unes instal·lacions amb pati exterior de 1.000 metres quadrats, bugaderia, terrassa, bar, menjador, cuina per a alberguistes oberta les 24 hores, magatzem per guardar bicis i caiacs, zona d’aparcament a l’estació de tren i sala polivalent per reunions o tallers. La instal·lació juvenil també disposa d’Internet, wi-fi, biblioteca, jocs de taula, lloguer de videojocs, lloguer de bicicletes, pàrquing de bicicletes, consigna i lloguer de tovalloles. Les tarifes de l’alberg són a partir de 15 euros per pernoctar i esmorzar i varien segons si és temporada alta o baixa.

Entre els atractius de la situació de l’alberg hi ha la proximitat del Parc Natural del Cap de Creus, el Paratge Natural d’interès Nacional de l’Albera, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà o el Triangle Dalineà (Figueres-Portlligat-Púbol). A més, molts alberguistes hi vénen atrets per les rutes de senderisme, BTT i activitats relacionades amb el mar (vela, windsurf o caiac).