L'Ajuntament de Figueres renova la vorera que envolta la plaça Catalunya

2014-03-06 18:00

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat la renovació del perímetre de la plaça Catalunya. El paviment vermellós i desgastat que envolta la plaça es substituirà per un de formigó rentat, el mateix que hi ha a la Font Lluminosa. Es renovaran un total de 755 m2 i s’anivellarà el terreny.

Per tal de millorar els accessos a la plaça s’estan reformant també les rampes. Així mateix, afegir que els arbres piramidals que rodegen el perímetre s’han podat perquè no molestin la circulació dels cotxes i vianants que hi passen a prop, i també s’estan arreglant els escocells.

Les reformes, incloses dins el pla d’asfaltatge i de voreres, les està executant el servei de manteniment de la via pública de l’Ajuntament. El primer tram reformat és el que dóna al carrer Rutlla, i el segon serà el bàndol del carrer Castelló.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, destaca que “són unes obres que feia temps que s’esperaven. La renovació del paviment millorarà la circulació dels vianants i els accessos a la plaça, i es donarà continuïtat al que hi ha a la Font Lluminosa. El nostre objectiu principal, com bé marca el pla d’asfaltatge, és aconseguir que els carrers i voreres de Figueres estiguin en un perfecte estat”.

Millores elèctriques a la plaça Catalunya
Aprofitant les reformes, també s’està instal·lant un quadre d’energia elèctrica per poder subministrar electricitat quan hi hagi actuacions a la plaça, com és el cas de la festa de Sant Pere, i pels paradistes del mercat. La instal·lació permetrà que no s’hagi de contractar una empresa a part. Tot plegat té un cost d’aproximadament 15.000 euros i les empreses encarregades de fer-ho són Instal·lacions Capel i Hier-Cons.

A part d’això, el servei de manteniment de la via pública està instal·lant també uns conductes que passen pel carrer Rutlla i arriben fins a l’escultura del Sant Jordi per donar corrent a aquella zona per quan s’hi vulgui muntar una carpa.