L'Ajuntament de Figueres impulsa cursos gratuïts de turisme i del sector de serveis per als aturats

2014-03-03 16:30

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres consolida per segon any consecutiu el programa Anem per feina, que té com a objectiu dotar a persones aturades dels coneixements i de les eines necessàries per tenir més facilitats a l’hora de trobar feina. Es durà a terme al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer de Figueres (Ronda Sud, 3).

Dins el paquet de cursos i tallers que s’imparteixen, es dedica una especial atenció a la formació relacionada amb el sector de serveis, com ara aprendre francès bàsic o millorar els aspectes relacionats amb l’atenció al client. Els cursos de francès són de 52 hores i estan especialitzats en el sector del comerç i de la restauració.

D’altra banda, pel que fa a la formació per millorar l’atenció al client, es combina la formació teòrica amb exercicis pràctics i situacions reals per tal de dotar de les eines necessàries a professionals que, en el seu dia a dia, tindran un tracte directe amb les persones.  El curs Atenció al Client té una durada de 24 hores i es durà a terme entre el 18 de març i el 10 d’abril, cada dimarts i dijous, de les 09:15 a les 12:15 hores.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, s’ha reunit, recentment, amb un grup de treball de la Universitat de Perpinyà amb qui “hem parlat de les dificultats de treballar de costat a costat de la frontera i de que la part administrativa, laboral i fiscal són barreres a les empreses”. A banda d’aquests entrebancs, Toro afirma que encara és més bàsic “el coneixement del francès si volem treballar en aquesta comarca, i més a la ciutat de Figueres que rep 1.400.000 compradors francesos cada any. Amb el coneixement de l’idioma, l’atenció al client ha de ser l'altra eina formativa que hem de posar a l'abast dels nostres professionals”.

Documentació necessària
Les persones que desitgin rebre més informació o inscriure’s en algun dels cursos s’han d’adreçar al Servei Municipal d’Informació i Orientació per a l’Ocupació (SMIO), situat a l’Avinguda M. Anglada número o contactar a través del telèfon 972 67 42 61 o l’adreça electrònica smio@figueres.org.