L'Ajuntament de Roses destina més de 800.000 euros a activitats i projectes d’interès social durant el 2011

2011-01-17 17:00

Les entitats, associacions o persones físiques que vulguin optar a alguna de les subvencions que l’Ajuntament de Roses destina anualment per a la realització d’activitats i projectes d’interès social o utilitat pública, poden presentar fins al 30 de març les seves sol·licituds. Enguany, el pressupost municipal destina un total de 812.000 euros en concepte de subvencions per als diferents àmbits establerts, com són el foment de les activitats culturals, educatives, esportives, socials, etc.

Les bases reguladores aprovades pel ple de l’ajuntament rosinc estableixen les normes per a la sol·licitud, concessió, justificació i pagament de les subvencions que atorgui el consistori durant l’exercici 2011, a les quals poden optar tant persones públiques com privades que realitzin una activitat amb finalitat d’utilitat pública o interès social.

El pressupost municipal estableix també quin és el Pla estratègic de subvencions per a l’any 2011, i assigna les partides pressupostàries destinades als diferents àmbits, entre els quals es troben una assignació de 94.500 € a iniciatives dirigides a la reducció de les desigualtats socials, 124.000 euros a la dinamització econòmica i turística, 97.000 al foment de les activitats culturals i a la recerca, 8.000 euros a la cooperació al desenvolupament, 35.000 euros a la millora de la informació local, 256.300 € al foment de les activitats educatives, 194.000 € a les activitats de l’àmbit de festes, joventut i esports, i 4.000 euros més a la protecció dels animals.

Els procediments per a la concessió, d’acord a allò que disposa la Llei General de Subvencions i el seu reglament de desenvolupament, pot ser per assignació directe o per concurrència competitiva. En tots els casos, els destinataris de la subvenció hauran de presentar les seves sol·licituds acompanyades de la documentació exigida en cada cas fins al proper 30 de març, així com justificar l’import assignat un cop realitzat els projectes o activitats subvencionats.

Les bases que regulen aquestes subvencions, així com els models de documentació que els interessats han de presentar, ja es troben disponibles a la web municipal. El termini de presentació de sol·licituds es va obrir el passat 15 de gener i finalitzarà el 30 de març