L'Ajuntament de Figueres estudia instal·lar un nou mercat setmanal a la plaça Nova Icària

2011-12-13 17:00

El Govern municipal de Figueres està estudiant la possibilitat d’ampliar l’oferta de mercats setmanals amb un nou mercat de la fruita, la verdura i altres aliments a la plaça Nova Icària. Es tracta d’una iniciativa que reforça la voluntat del consistori en potenciar la ciutat com un referent en el sector dels mercats.

La possibilitat d’instal·lar un nou mercat a Figueres es va començar a gestar en l’anterior mandat municipal, atenent una petició de les associacions de veïns de la zona. Aquestes entitats, davant la desaparició d’un supermercat en aquest sector de la ciutat, van demanar al Govern que treballés perquè els veïns i veïnes del barri -molts d’ells d’edat avançada i amb problemes de mobilitat- tinguessin a prop de casa un espai dedicat a la venda d’aliments frescos.

“Des de llavors hem estat en contacte amb les associacions de veïns de la zona que veuen amb bons ulls la instal·lació d’un mercat a la plaça Nova Icària”, explica el regidor de Mercats, Joaquim Felip, qui afegeix que  “de moment tenim prop d’una vintena de marxants interessats en aquesta possibilitat”.

Tot i que encara no s’ha fixat el dia de la setmana del nou mercat, les opcions passen per fer-lo els dilluns, els dimecres o bé els divendres. El mercat de la fruita, verdura i altres aliments de la plaça Nova Icària serà una realitat en els propers mesos.