L'Ajuntament considera imprescindible que la nova estació de l’alta velocitat dugui el nom de Figueres-Alt Empordà

2010-10-05 13:59

L’alcalde Santi Vila demana al ministeri de Foment que la nova estació del tgv dugui el nom de Figueres-Alt Empordà. En dues cartes adreçades, respectivament, al president d’ADIF i a Armando Brigos, Delegat d’Estació de Viatges Nordest, així com en un article publicat al seu bloc personal, Vila explica que la presència del nom de la ciutat és imprescindible de cares a la gestió eficient de les potencialitats econòmiques i turístiques de la ciutat i de la comarca.

“Ningú no entendria que una ciutat que atrau més d’un milió de persones com a conseqüència de l’existència del Museu Dalí, o que una comarca que a través de l’esforç del seu sector hoteler i agroturístic porta molt de temps treballant en la projecció de la marca de l’Empordà com a segell de qualitat i projecció al món no tingués la seva estació de referència amb un nom identificable”, explica Vila, qui recorda que altres estacions de l’alta velocitat són avui difícilment localitzables a través dels servidors.

En les cartes també es recorda que la major part dels estudis i treballs referents al nou equipament ferroviari o a la construcció de la nova línia d’alta velocitat, es refereixen sempre a Figueres com a punt de referència. Per tot això, Vila exposa que “seria del tot incomprensible i inadmissible que per raons subjectives o polítiques es prengués una decisió discordant” sobre el plantejament proposat des de Figueres.