L'Acústica 2014 acollirà un dels 14 concerts del Tricentenari

2014-01-27 19:00

Avui s'ha celebrat la roda de premsa per presentar una sèrie de concerts, 14 concretament, que es duran a terme en motiu del Tricentenari a diferents festivals de Catalunya. Per aquesta ocasió la Generalitat ha seleccionat i dóna suport als principals festivals, i és per aquest motiu que el Festival Acústica i el Festival Strenes, que promou l'empresa figuerenca Promo Arts Music, en formen part.

El Festival Strenes acollirà l’espectacle “Cançons de Revolta”, on s’interpretaran els cants de llibertat i de revolta, que han nascut inspirats en aquests moviments populars i civils, i que n’han acabat esdevenint els seus himnes. Per primera vegada compartiran escenari, quatre veus internacionals, que cantaran les cançons de revolta dels seus respectius països, i que interactuaran entre ells, en un espectacle carregat de sentiment i compromís. Pel moment tenim confirmats a: Mouss et Hakim, cantants del grup Zebda, i a Emel Matlouthi, la veu de la primavera àrab. En breu s'anunciarà el contingut final d’aquest espectacle.

Per la seva banda, el Festival Acústica està preparant una actuació en clau de folk que s'anunciarà properament.

Els concerts del Tricentenari volen traslladar per tot el territori els continguts de la commemoració, acollint tots els estils musicals i els públics que s'interseccionen en cadascun dels escenaris. El context musical dels concerts aprofita la xarxa de Festivals que es programen al llarg de l'any per tot Catalunya, ocupant un espai singular dins de les programacions de cada Festival. Per tal de complementar equilibrar la programació s'inclouran espais de la xarxa d'infraestructures escèniques per programar-hi una part dels concerts del Tricentenari.